Nu s-au stins inca ecourile altor zvonuri, potrivit carora Terra s-ar putea cufunda in intuneric din cauza unei furtuni solare, ca o alta istorie a inceput sa circule pe internet. De cateva zile, mai multe publicatii americane, printre care Daily Buzz, sugereaza faptul ca in 4 ianuarie 2015, gravitatia pe Terra s-ar putea dimina timp de cinci minute.

"Evenimente naturale stranii se produc astazi in lume. Dar cel mai impresionant se va produce in 4 ianuarie 2015", sustine Daily Buzz Live, explicand ca este vorba de o aliniere a planetelor.

Concret, Pluto va trece in spatele planetei Jupiter, aliniindu-se, astfel, cu aceasta in raport cu Pamantul. Combinate, cele doua astre ar putea exercita o importanta forta gravitationala, cu impact asupra gravitatiei terestre.

"Aceasta aliniere ar putea exercita o atractie mai puternica, neutralizand propria gravitatie a Terrei si facandu-i pe locuitorii acesteia mai usori", scrie Daily Buzz, citandu-l pe astronomul Patrick Moore.

"Chiar asa?", se intreaba EarthSky. "Bineinteles ca nu! Pluto nu va trece in spatele lui Jupiter. Si chiar daca s-ar intapla, acest lucru nu ar influenta gravitatia de pe Terra", sustine EarthSky.

 

 


Gentside Découverte