Tehnologie

Acţiunile Alphabet au crescut luni cu peste 7% în urma informaţiei că Apple ar discuta licenţierea Gemini pentru iPhone-urile viitoare

google alphabet
Foto: iStock

Acţiunile Alphabet au crescut cu mai mult de 7% luni, în urma unei informaţii conform căruia gigantul tehnologic Apple este în discuţii pentru a licenţia Gemini pentru iPhone-urile viitoarele, relatează CNBC.

Acţiunile Apple au crescut cu peste 2%.

Gemini este suita Google de instrumente de inteligenţă artificială generativă, de la chatbot până la asistenţi de codare.

Potrivit unui articol publicat de Bloomberg, Apple este în discuţii cu Google, deţinută de Alphabet, pentru a permite producătorului de iPhone să licenţieze şi să includă motorul său Gemini AI în iPhone.

Citând oameni familiarizaţi cu chestiunea, Bloomberg a spus că cei doi giganţi tehnologici sunt ”în negocieri active” pentru ca Gemini să alimenteze anumite funcţii noi, care urmează să fie lansate pentru software-ul iPhone în cursul acestui an.

Următoarea actualizare mare pentru iPhone a Apple, iOS 18, este aşteptată în timpul Conferinţei Mondiale a Dezvoltatorilor. Atunci, compania ar putea vorbi mai mult despre planurile sale pentru inteligenţa artificială generativă, atunci când va vorbi despre cel mai recent software pentru iPhone, înainte de a fi lansat pentru consumatori în toamnă.

CEO-ul Apple, Tim Cook, a declarat, la adunarea anuală a acţionarilor companiei din februarie, că aceasta ”investeşte semnificativ” în AI.

”Mai târziu în acest an, aştept cu nerăbdare să vă împărtăşesc modalităţile în care vom vom deschide noi căi în AI generativă, o altă tehnologie despre care credem că poate redefini viitorul”, a spus Cook.

Compania a purtat recent discuţii şi cu OpenAI şi s-a gândit să-i folosească modelul, potrivit surselor citate de Bloomberg. Cu toate acestea, articolul spune că ”cele două părţi nu au decis termenii sau forma unui acord în AI şi nici nu au finalizat modul în care acesta va fi implementat”.

CNBC nu a putut verifica independent articolul Bloomberg. Apple a refuzat să comenteze, iar Alphabet nu a răspuns imediat când a fost contactat de CNBC.

Cele mai recente știri

To Top