Bănci

Alpha Bank România a anunțat un profit în creștere cu 43%

Alpha Bank România a obţinut în 2022 un profit net de 33 milioane de euro, în urcare cu 43% comparativ cu anul anterior, conform unui raport al grupului.

Potrivit unui comunicat al băncii, la finalul anului 2022, portofoliul de credite al Alpha Bank în România a ajuns la 2,95 miliarde de euro expunere netă, marcând o creştere de 13,5% faţă de anul precedent, în timp ce depozitele clienţilor au depăşit 2,97 miliarde de euro, în creştere cu aproximativ 11% faţă de anul anterior. Activele totale ale băncii au ajuns la 4,3 miliarde euro, crescând cu 12%, an la an.

Alpha Bank Romania menţionează că anul trecut a continuat să susţină creşterea economică şi a sprijinit mediul de afaceri prin participarea activă la programele implementate de Guvernul României: IMM Invest, Agro IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Rural Invest şi Innovation. Volumul creditelor noi acordate companiilor mari a crescut cu aproximativ 40% faţă de anul precedent, în timp ce volumul creditelor acordate IMM-urilor a înregistrat o evoluţie similară. Vânzările de credite ipotecare noi au înregistrat un avans anual de aproximativ 20%.

Alpha Bank Romania şi-a continuat strategia de transformare digitală accelerând implementarea de noi soluţii atât în zona produselor şi serviciilor oferite clienţilor, cât şi în zona de automatizare a proceselor interne.

În luna decembrie, banca a lansat Platforma de Digital Onboarding pentru persoane fizice, clienţii având acum la dispoziţie un flux complet online de înrolare, putând să achiziţioneze de la distanţă diverse produse şi servicii. Totodată, capacităţile Serviciului Asistenţă Clienţi au fost extinse, Dana, asistentul virtual al băncii, oferind mai multe servicii complet automatizate.

Pe parcursul anului 2022, Alpha Bank Romania a ajuns la acoperirea integrală a reţelei de unităţi teritoriale cu echipamente multifuncţionale (ATM 24/7 Banking), îmbunătăţind astfel accesul clienţilor la o gamă largă de servicii prin intermediul tehnologiilor de self-service.

În domeniul soluţiilor de plată pentru comercianţi, banca şi-a consolidat poziţia de jucător de top, volumul plăţilor procesate prin soluţiile de tip POS, Tap to Phone şi e-commerce înregistrând o creştere anuală de 36%. Totodată, banca a lansat în premieră pe piaţa din România opţiunea de tokenizare a cardurilor pentru comercianţii şi integratorii online pentru a asigura o experienţă de plată mai sigură şi mai uşoară.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia. Activităţile internaţionale ale Grupului se extind pe lângă România, şi în Regatul Unit, Luxemburg şi Cipru.

Alpha Bank Romania este o instituţie financiară aflată printre primele 10 bănci din ţară, cu operaţiuni de bancă universală. Bancă sistemică, cu o prezenţă naţională de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania oferă o gamă largă de servicii şi produse moderne atât pentru persoane fizice, cât şi pentru IMM-uri şi segmentul corporativ.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top