Tehnologie

Amazon a început să reducă locurile de muncă la divizia sa de streaming de muzică

Foto: iStock

Amazon.com a început să reducă locurile de muncă la divizia sa de streaming de muzică, a anunţat compania miercuri, confirmând cea mai recentă din câteva runde de concedieri din ultimul an, care au afectat peste 27.000 de angajaţi ai gigantului de retail, transmite Reuters.

Angajaţi din America Latină, America de Nord şi Europa au primit miercuri notificări că locurile lor de muncă au fost eliminate, potrivit unor persoane familiare cu problema.

Un purtător de cuvânt al Amazon a confirmat concedierile după ce a fost contactat de Reuters. Ea a refuzat să spună câţi angajaţi au fost afectaţi.

”Am monitorizat îndeaproape nevoile noastre organizaţionale şi am prioritizat ceea ce contează cel mai mult pentru clienţi şi sănătatea pe termen lung a afacerilor noastre. Unele roluri au fost eliminate din echipa Amazon Music. Vom continua să investim în Amazon Music”, a spus ea într-un comunicat.

În statul Washington, unde îşi are sediul Amazon, California sau New York nu s-a făcut nicio cerere de concedieri în masă, care se numără printre cele mai mari centre de angajaţi pentru companie, potrivit unei analize a notificărilor pentru ajustarea şi recalificarea lucrătorilor.

Reducerile au loc chiar dacă Amazon a raportat un profit net în trimestrul al treilea care a depăşit cu mult estimările analiştilor şi a estimat venituri în ultimul trimestru al anului, aproximativ conform aşteptărilor.

Trimestrul al patrulea este cel mai important pentru Amazon, deoarece include cumpărăturile de sărbători. Amazon a tăiat în linişte locurile de muncă, inclusiv personalul de comunicaţii din diviziile Studiouri, Video şi Muzică, luna trecută.

Amazon Music, care include şi podcasturi, concurează cu Spotify, Pandora, Google Alphabet şi Apple în oferirea de servicii nelimitate de streaming de muzică, contra cost. A crescut preţul abonamentului lunar la începutul acestui an cu un dolar, la 10,99 dolari.

 

Cele mai recente știri

To Top