Actualitate

ANAF a dat amenzi de peste 8 milioane de lei, în urma controalelor antifraudă efectuate în luna ianuarie

bani
Foto: iStock

Inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală din cadrul ANAF au aplicat 839 amenzi contravenţionale în valoare totală de 3,88 milioane de lei şi indisponibilizate în vederea confiscării numerar şi bunuri în valoare totală de 4,13 milioane lei, în cadrul controalelor antifraudă efectuate în luna ianuarie 2024.

”Inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală din cadrul ANAF efectuează permanent acţiuni de control în zone cu risc fiscal ridicat, respectiv la contribuabili ce desfăşoară comerţ en gross şi cu amănuntul, în contextul existenţei unor fenomene de neconformare ce se manifestă în acest domeniu. În cadrul controalelor antifraudă efectuate în luna ianuarie 2024, s-a constatat că 772 contribuabili nu au respectat prevederile legale, respectiv nu deţineau documente de provenienţă pentru bunurile din gestiune şi nu emiteau bonuri fiscale pentru bunurile livrate cu amănuntul. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 839 amenzi contravenţionale în valoare totală de 3,88 milioane de lei şi indisponibilizate în vederea confiscării numerar şi bunuri în valoare totală de 4,13 milioane lei”, anunţă ANAF.

Fiscul dă ca exemplu cazul unui operator economic din judeţul Arad, care a fost sancţionat contravenţional cu 15.000 lei şi căruia i s-au indisponibilizat bunuri şi numerar în valoare totală de 1,15 milioane lei.

”Acţiunile de control antifraudă vor continua la nivel naţional în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale şi recomandăm tuturor entităţilor economice să respecte cu rigurozitate prevederile legale în domeniul fiscal, financiar şi contabil”, precizează ANAF.

Cele mai recente știri

To Top