Analize

Analist, despre profitul Nvidia: Nu am văzut așa ceva în viața mea

Câștigurile Nvidia raportate săptămâna trecută au fost cel mai important eveniment și unul pe care l-am evidențiat în analizele noastre. În ciuda așteptărilor excesive legate de publicarea veniturilor, Nvidia a oferit rezultate incredibile în ceea ce privește câștigurile. Nu am mai văzut așa ceva până acum pe piața de acțiuni în ceea ce privește rata de creștere a veniturilor: 265% annual, pentru o companie care se estimează că va raporta venituri de aproximativ 100 de miliarde de dolari în următoarele patru trimestre. Aproape că nu ar trebui să fie posibil.

Iată principalele noastre concluzii:

  • performanță solidă în T4 FY24, cu venituri în creștere cu 265% față de anul trecut, iar estimarea privind veniturile FY25 T1 la 24 de miliarde de dolari este cu 10% peste estimarea consensului.
  • Comentariul directorului financiar Nvidia că IA generativă a atins un „punctul critic” este cea mai fermă predicție pe termen lung la cerere pe care o avem de la Nvidia de la începutul erei IA generative. Acesta este motorul cheie al upgrade-urilor de model pe Nvidia și ceea ce conduce la randamentele mai mari. Acțiunile Nvidia au crescut cu 13% în tranzacțiile înainte de deschiderea pieței.
  • Un client a reprezentat 13% din venituri în FY24. Aceasta înseamnă 7,9 miliarde de dolari de cipuri de computer au venit de la un singur client în doar un an. Pe baza creșterii agresive a cheltuielilor de capital de către Microsoft în trimestrele anterioare, cea mai bună presupunere a noastră este că este Microsoft.
  • Marja de profit net a fost de 55,6% pentru trimestrul respectiv. Nicio altă companie din sectorul tehnologiei cu o valoare de piață peste 100 de miliarde de dolari nu are acest tip de marjă de profit net. Se pare că Sam Altman, cofondatorul OpenAI, a luat cuvintele celebrului fondator Amazon, Jeff Bezos, „marja ta este oportunitatea mea” la propriu, deoarece intenționează să înceapă o afacere cu cipuri pentru a concura cu Nvidia în businessul IA.
  • Sentimentul acțiunilor va prospera cu acest rezultat în următoarele săptămâni și nu putem exclude un scenariu de topire a acțiunilor legate de IA. Sectorul tehnologic mai larg din SUA își va extinde probabil impulsul.
  • Acesta a fost cel de-al 8-lea anunț consecutiv de câștiguri de la Nvidia. Creează o buclă de feedback pozitiv în așteptări, ceea ce va face din ce în ce mai dificil pentru Nvidia să depășească în mod continuu estimările.

Pe măsură ce impulsul tehnologic continuă, investitorii ar trebui să înceapă să se gândească la reducerea expunerii la tehnologia americană în sens mai larg. Investitorii care doresc să fie acoperiți pe deplin în acțiuni, dar care profită de câștigurile recente excepțional de puternice în tehnologia din SUA își pot reduce riscul de portofoliu într-un mod ușor. Există trei sectoare care au arătat o corelație scăzută cu Nvidia și acestea sunt energia, utilitățile și produsele de consum. Investitorii își pot diversifica cu ușurință expunerea la riscul tehnologic din SUA utilizând ETF-uri care oferă expunere la aceste trei sectoare.

Din cele 20 de acțiuni din lista noastră pe tema IA, 15 companii au raportat acum câștiguri. Ultima companie care a raportat câștiguri este Adobe, care este programată să publice rezultatele câștigurilor pe 14 martie. Valul de creștere generativ al IA și, în general, investițiile în afaceri care revin în toate părțile lanțului de aprovizionare tehnologică se manifestă în ratele de creștere a veniturilor. După cum arată graficul de mai jos, rata medie de creștere a veniturilor revine pentru aceste acțiuni legate de IA.

Peter Garnry, șeful strategiei pe acțiuni la Saxo Bank

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top