Tehnologie

Audi a dezvăluit noul SUV Q6 e-tron complet electric, primul său vehicul electric de următoarea generaţie

Foto: iStock

Audi a prezentat luni noul său SUV Q6 e-tron complet electric, primul vehicul de producţie cu arhitectura sa de vehicul electric de nouă generaţie, transmite CNBC.

Producătorul auto de lux deţinut de Volkswagen spune că noul ”Premium Platform Electric” deschide noi niveluri de tehnologie pentru Audi, inclusiv un timp rapid de reîncărcare a vehiculelor electrice pentru o autonomie de 158 de mile (254 km) în 10 minute.

Vehiculul introduce următoarea generaţie de vehicule electrice a Audi, care continuă să ofere mai multe vehicule electrice electrice şi hibride plug-in, în ciuda încetinirii creşterii recente a vânzărilor de vehicule electrice.

Audi a confirmat că intenţionează să introducă pe piaţă aproximativ 20 de modele noi sau reproiectate semnificativ la nivel global, până în 2025, dintre care mai mult de jumătate vor fi electrice.

Comenzile pentru Q6 e-tron quattro, precum şi pentru o variantă de performanţă ”S” se vor deschide luna aceasta în Europa, începând de la 74.400 de euro sau aproximativ 81.000 de dolari, respectiv 93.800 de euro, sau 102.030 de dolari, respectiv.

Q6 e-tron are o autonomie estimată la o singură încărcare de 625 de kilometri sau 388 de mile.

Specificaţiile de performanţă de top pentru SUA includ până la 510 cai putere, viteză maximă de 143 mile pe oră şi 0 mph până la 60 mph în 4,2 secunde.

Preţurile exacte şi detaliile modelului pentru SUA sunt aşteptate mai aproape de momentul în care SUV-ul de dimensiuni medii va fi scos în vânzare pe piaţa internă, mai târziu în acest an, potrivit unui purtător de cuvânt al Audi.

Audi oferă în prezent SUV-uri Q4 şi Q8 complet electrice, precum şi un sedan GT de 106.500 USD pe piaţa din SUA.

Q6 e-tron prezintă un design Audi nou, dar familiar, care include faruri elegante, grilă tip plasă şi un design exterior general agresiv. Noua platformă EV include o arhitectură a bateriei de 800 de volţi şi o capacitate maximă de încărcare de 270 de kilowaţi-oră.

Cele mai recente știri

To Top