Actualitate

AUR îl cheamă joi în Parlament pe Marcel Ciolacu să prezinte măsurile fiscale pe care îşi va asuma răspunderea Guvernul

Preşedintele AUR George Simion a anunţat că îl cheamă joi în Parlament pe prim-ministrul Marcel Ciolacu să prezinte pachetul de măsuri fiscale pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea.

„Îl chem joi pe Marcel Ciolacu să-şi prezinte măsurile fiscale în faţa parlamentarilor AUR. Şi a agricultorilor, constructorilor şi micilor întreprinzători”, a scris George Simion, marţi pe Facebook.

Proiectul de lege privind noile măsuri fiscale, pentru care Guvernul ar urma să îşi asume răspunderea în Parlament, prevede impozit pe cifra de afaceri, impozit suplimentar de 1% pentru instituţiile de credit, eliminarea unor facilităţi pentru angajaţii din IT şi construcţii, reducerea numărului total de funcţii de conducere, condiţionează acordarea voucherelor de vacanţă de nivelul salariului, limitează nivelul sporurilor.

De asemenea, proiectul Executivului majorează acciza la alcool şi tutun şi instituie impozitul special pe bunurile imobile şi mobile de valoare mare. Documentul a fost făcut public, marţi dimineaţă, de Ministerul Finanţelor.

Cele mai recente știri

To Top