Tehnologie

Bitcoin a atins un nivel fără precedent, de peste 69.000 de dolari, depăşind recordul atins în urmă cu doi ani

Foto: iStock

Bitcoin a atins marţi un nivel record, cea mai valoroasă criptomonedă din lume ajungând un maxim de 69.202 dolari şi depăşind vârful istoric din noiembrie 2021, care erade 68.999,99 dolari, relatează Reuters.

Interesul a fost alimentat de investitorii care au dat bani pe produse cripto tranzacţionate la vedere în SUA şi de perspectiva ca ratele dobânzilor la nivel mondial să scadă.

Ascensiunea meteorică a Bitcoin, de aproape 160% începând din octombrie, din care 44% numai în februarie, marchează un contrast puternic cu anul 2022, când piaţa a fost afectată de o scădere criptografică de 18 luni, din cauza unei serii de falimente corporative de profil înalt şi de scandaluri.

Pe lângă cererea venită din partea unui număr mai mare de investitori, bitcoin – şi monedele cripto în general – a primit un impuls de la perspectiva reducerii ratei dobânzii în SUA de către Rezerva Federală, ceea ce îi determină adesea pe investitori să redirecţioneze capitalul către active cu randament mai mare sau mai volatile.

Oferta de bitcoin este limitată la 21 de milioane, din care 19 milioane au fost deja minate.

În ciuda popularităţii sale recente, pentru mulţi investitori, bitcoin este pur şi simplu prea volatil şi nu are suficiente aplicaţii în lumea reală pentru a fi altceva decât un activ speculativ.

Cu toate acestea, unele companii adaugă cripto în visteria lor corporativă.

În februarie, firma de software MicroStrategy – un deţinător de mult timp de bitcoin – a declarat că a cumpărat recent încă aproximativ 3.000 de bitcoini pentru 155 de milioane de dolari, în timp ce platforma de social media Reddit a declarat, de asemenea, într-un document de reglementare că a cumpărat cantităţi mici de bitcoin şi ether.

Cele mai recente știri

To Top