Energie

Capacitatea tehnică de transport gaze între România și Ungaria va crește

gaz aragaz gaze naturale
Foto: iStock

Capacitatea tehnică la punctul de interconectare a gazelor naturale Csanádpalota dintre România și Ungaria va crește de la 1 octombrie anul acesta. Acest lucru vine ca urmare a continuării optimizării comune a sistemului de transport între operatorul român Transgaz și operatorul maghiar FGSZ.

„Operatorii sistemului de transport consideră această îmbunătățire ca fiind un prim pas important al inițiativei „Inelul de solidaritate”, care – printr-o cooperare strânsă și dezvoltare a OTS din Bulgaria, România, Ungaria și Slovacia – urmărește să oferecapacități de transport sporite pentru resursele alternative de gaze naturale care intră în zona centrală, regiunea Europei de Est dinspre sud”, a precizat Transgaz într-un comunicat de presă.

În cadrul inițiativei Solidarity Ring, licitația anuală de capacitate din 3 iulie va oferi capacități disponibile și va permite expeditorilor să își exprime viitoarele cerințe de-a lungul rutei în timpul procedurii de evaluare a cererii fără caracter obligatoriu din iulie și august, în conformitate cu regulamentul CAM NC (Capacity Allocation Mechanism Network Code).

În aprilie, SOCAR, compania azeră de petrol și gaze naturale, împreună cu operatorii de rețele de transport de gaze din Bulgaria, România, Ungaria și Slovacia, au semnat împreună un memorandum de înțelegere privind implementarea proiectului coridorului de gaze „Solidarity Ring”. Proiectul are ca scop îmbunătățirea și extinderea infrastructurii de transport transfrontaliere, facilitând creșterea livrărilor de gaze din Azerbaidjan către UE.

Cele mai recente știri

To Top