Tehnologie

Capitalizarea Alibaba a scăzut cu 20 de miliarde de dolari după anunţul că nu va mai separa şi lista divizia de cloud computing

Capitalizarea Alibaba a scăzut până vineri cu 20 de miliarde de dolari după anunţul din ziua anterioară că nu va mai separa de grup şi lista divizia sa de cloud computing, transmite CNBC.

Compania, care concurează cu gigantul tehnologic american Amazon, a declarat joi că nu va continua planu lde separare a Cloud Intelligence Group, invocând restricţiile de export din SUA pentru cipurile avansate.

Alibaba a spus că restricţiile ”au creat incertitudini pentru perspectivele Cloud Intelligence Group”, care concurează cu Amazon Web Services, Microsoft Azure şi Google Cloud Platform.

”În schimb, ne vom concentra pe dezvoltarea unui model de creştere durabilă, bazat pe cererea emergentă de inteligenţă artificială, pentru servicii de cloud computing în reţea şi la scară mare”, a spus Joe Tsai, CEO-ul Alibaba, la apelul investitorilor companiei de joi.

La închiderea de joi a bursei din Hong Kong, capitalizarea de piaţă a Alibaba era de 1.650 miliarde de dolari Hong Kong (211,6 miliarde de dolari).

Vineri, capitalizarea de pieţa a Alibaba a scăzut la 1.490 miliarde de dolari Hong Kong. Aceasta se traduce printr-o pierdere de 21,1 miliarde de dolari din capitalizarea pieţei, conform calculelor CNBC ale datelor FactSet.

Cele mai recente știri

To Top