Actualitate

Casa Albă a prezentat un plan de a cheltui 11 miliarde de dolari pentru cercetare şi dezvoltare în sectorul semiconductorilor

Foto: iStock

Casa Albă a prezentat vineri planul guvernului SUA de a cheltui 11 miliarde de dolari pentru cercetare şi dezvoltare legate de semiconductori şi a declarat că lansează Centrul Naţional de Tehnologie a Semiconductorilor, de 5 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Congresul a aprobat în august 2022 legea de referinţă Chips and Science Act. Legea prevede fonduri de 52,7 miliarde de dolari, inclusiv subvenţii de 39 de miliarde de dolari pentru producţia de semiconductori şi 11 miliarde de dolari pentru cercetare şi dezvoltare.

De asemenea, creează un credit fiscal pentru investiţii de 25% pentru construirea de fabrici de cipuri, estimat la 24 de miliarde de dolari.

Piesa centrală a programului de cercetare şi dezvoltare este Centrul Naţional de Tehnologie a Semiconductorilor, care va efectua cercetări şi prototipuri de tehnologie avansată a semiconductorilor.

Centrul este ”un parteneriat public-privat prin care guvernul, clienţii din industrie, furnizorii, cadrele universitare, antreprenorii, capitaliştii de risc să se reunească pentru a inova, conecta, reţea, rezolva probleme şi permite americanilor să concureze şi să concureze în lume”, a declarat secretarul american pentru Comerţ, Gina Raimondo, la un eveniment la Casa Albă.

Secretarul pentru Energie Jennifer Granholm a spus că efortul face parte dintr-o ”strategie industrială în jurul cipurilor” pentru a preveni pierderea locurilor de muncă în străinătate şi pentru a adăuga locuri de muncă americane.

Cele mai recente știri

To Top