Tehnologie

Cisco va concedia mii de angajaţi pentru a se concentra pe zonele de afaceri cu creştere mare

Foto: iStock

Gigantul de reţele Cisco intenţionează să-şi restructureze afacerea, ceea ce va include concedierea a mii de angajaţi, deoarece încearcă să se concentreze pe zonele de afaceri cu creştere mare, potrivit unor surse familiare cu problema, citate de Reuters.

Compania cu sediul în San Jose, California, avea un număr total de angajaţi de 84.900 în anul fiscal 2023, potrivit site-ului său.

Compania încă decide cu privire la numărul total de angajaţi care vor fi afectaţi de disponibilizări, a spus o persoană.

Un anunţ ar putea veni încă de săptămâna viitoare, în timp ce compania se pregăteşte pentru apelul de venituri din 14 februarie.

În noiembrie 2022, Cisco a anunţat, în timpul unui apel pentru venituri, o restructurare care a afectat aproximativ 5% din forţa de muncă, ceea ce a dus la plata unor indemnizaţii şi alte cheltuieli de 600 de milioane de dolari.

Cisco a refuzat să comenteze.

Măsurile ar avea loc într-un moment în care companiile de tehnologie, inclusiv producătorii de echipamente de telecomunicaţii Nokia şi Ericsson, au desfiinţat mii de locuri de muncă anul trecut, în încercarea de a reduce costurile.

Mai multe firme tehnologice mari, cum ar fi Amazon, Alphabet şi Microsoft au implementat disponibilizări în ultimele săptămâni.

Cisco şi-a redus previziunile privind veniturile şi profitul pentru întregul an, în apelul său anterior privind veniturile, în semn că cererea pentru echipamentele sale de reţea încetineşte.

Compania a pus slăbiciunea pe seama încetinirii comenzilor în primul trimestru, spunând că ”clienţii sunt în prezent concentraţi pe instalarea şi implementarea produselor în mediile lor”.

În ultimii ani, compania s-a confruntat cu problemele lanţului de aprovizionare şi cu o încetinire a cererii post-pandemie, ceea ce i-a grăbit dezvoltarea ofertelor de software precum securitatea cibernetică.

Cele mai recente știri

To Top