Actualitate

Comenzile noi din industria prelucrătoare s-au majorat cu 6%, în primele şase luni

Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut, în România, cu 6% în termeni nominali, în primele şase luni din acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2022, arată datele publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În marja creşterilor consemnate s-au raportat procente pozitive în industria bunurilor de uz curent (+15%), industria bunurilor de capital (+12,4%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+1,6%). În schimb, industria bunurilor intermediare a scăzut cu 5%.

Potrivit sursei citate, în luna iunie 2023 faţă de intervalul similar din anul anterior, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în termeni nominali, pe ansamblu, cu 9,7%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+28,2%), industria bunurilor de uz curent (+21,2%) şi în industria bunurilor de capital (+17,2%). În schimb, industria bunurilor intermediare a scăzut cu 6,6%.

În luna iunie 2023 comparativ cu luna precedentă, comenzile noi din industria prelucrătoare, au scăzut în termeni nominali, pe ansamblu, cu 0,6%, ca urmare a scăderii înregistrate în industria bunurilor intermediare (-6,3%). Creşteri au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+6,9%), industria bunurilor de uz curent (+3,5%) şi industria bunurilor de capital (+1,5%).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top