Business

Cumpărăturile second-hand sunt o afacere de peste un miliard de dolari pentru Amazon în Europa

Foto: iStock

Cererea consumatorilor pentru articole second-hand în Marea Britanie şi întreaga Europă a dat naştere unor afaceri de un miliard de lire sterline (1,3 miliarde de dolari) pentru grupul american Amazon, a declarat directorul diviziei britanice John Boumphrey, într-un interviu acordat Reuters.

Mulţi retaileri şi producători se aşteaptă ca această tendinţă să continue, în contexul în care cumpărătorii, afectaţi de creşterea preţurilor şi costurilor cu împrumuturile, încearcă să facă economii şi să facă achiziţii mai sustenabile.

John Boumphrey, director de ţară la Amazon, le-a spus jurnaliştilor că numai în Marea Britanie gigantul american a vândut anul trecut peste patru milioane de articole second-hand la un preţ redus. În primele nouă luni din acest an, vânzările Amazon de produse second-hand în Marea Britanie au crescut cu peste 15% comparativ cu perioada similară a anului trecut, a adăugat Boumphrey.

În anul 2022, Amazon a avut venituri totale de 24 miliarde de lire sterline în Marea Britanie.

„Clienţii ne-au spus că motivul pentru care cumpără articole second-hand este acela că vor să facă economii în contextul crizei actuale a costului vieţii şi pentru că vor să cumpere mai sustenabil”, a afirmat Boumphrey.

Obiectivul Amazon este să ajungă la emisii zero de CO2 în 2040.

Boumphrey a precizat că şefii Amazon sunt nemulţumiţi de modificările cadrului de reglementare în Europa, în special în Marea Britanie, şi că îşi pun întrebări dacă au suficientă vizibilitate pentru a investi.

„Sunt foarte multe modificări aduse cadrului de reglementare, nu doar în Marea Britanie, ci şi în Europa, şi una din întrebările pe care ni le adresează este: ne va da asta certitudine pe termen lung?”, a precizat Boumphrey.

Aceste declaraţii vin după ce zilele trecute Guvernul de la Londra a salutat investiţiile străine de 29,5 miliarde de lire sterline drept o dovadă că Marea Britanie şi-a recâştigat atractivitatea pentru investitori, după incertitudinea declanşată de ieşirea din Uniunea Europeană şi turbulenţele politice de anul trecut.

Cele mai recente știri

To Top