Transporturi

Declin de 15% al acţiunilor gigantului maritim danez Maersk, din cauza perspectivelor incerte ale veniturilor

Foto: iStock

Acţiunile gigantului maritim danez Maersk au scăzut cu aproape 15%, joi, după ce a semnalat ”incertitudine ridicată” în perspectiva veniturilor sale pentru 2024, pe fondul perturbărilor din Marea Roşie şi al unei oferte excesive de nave maritime, transmite CNBC.

Compania a mai spus că va suspenda răscumpărările de acţiuni pe fondul incertitudinii.

Maersk a declarat că se aşteaptă ca EBITDA de bază (câştiguri înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare) să fie între 1 miliard şi 6 miliarde de dolari în acest an, comparativ cu 9,6 miliarde de dolari înregistrate în 2023.

”Impactul acestei situaţii provoacă o nouă incertitudine cu privire la modul în care se va desfăşura acest lucru din perspectiva câştigurilor pe tot parcursul anului”, a declarat CEO-ul Vincent Clerc pentru emisiunea ”Squawk Box Europe” de la CNBC.

”Avem foarte puţină vizibilitate dacă aceasta este o situaţie care se va rezolva în câteva săptămâni sau luni sau dacă este ceva care va fi cu noi pentru întregul an”, a adăugat el.

Într-o declaraţie, compania a adăugat că consiliul său a decis ”să suspendă imediat programul de răscumpărare de acţiuni, cu o reiniţiere care va fi revizuită odată ce condiţiile de piaţă pentru [divizia] Ocean se vor stabiliza”.

Cele mai recente știri

To Top