Actualitate

Facebook şi Instagram au început să blocheze ştirile în Canada

Foto: iStock

În Canada, ştirile vor fi blocate pe Instagram şi Facebook ca urmare a intrării în vigoare unei legi care le impune platformelor sociale să plătească pentru ştirile afişate.

Aşa cum au promis / ameninţat în momentul în care noua lege era doar un proiect de lege în dezbatere, Meta început să blocheze afişarea ştirilor în Canada pe Facebook şi Instagram.

Asta pentru că în Canada tocmai a intrat în vigoare o nouă lege, numită Online News Act, care le impune reţelelor sociale să negocieze plătirea publicaţiilor de presă pentru materialele afişate.

La fel ca în Australia, legiuitorii au apelat la această soluţie, având în vedere veniturile din reclame în scădere ale presei locale.

Meta a avertizat încă de acum câteva luni că va prefera să blocheze tot ce înseamnă ştire pe propriile platforme, decât să plătească pentru afişarea acestora, iar acum arată că se ţine de cuvânt.

În aceste condiţii, publicaţiile se vor confrunta şi cu scăderea traficului din Facebook, care, în fapt, este şi folosit ca instrument de şantaj tacit de gigantul american.

Acelaşi lucru este aşteptat să-l facă şi Google cât de curând. Cele două companii americane atrag împreună în jur de 80% din veniturile generate de reclamele digitale.

Cele mai recente știri

To Top