Transporturi

Ford Motor a realizat în 2023 cele mai mari vânzări de vehicule în SUA din 2020

Ford Spania
Foto: iStock

Ford Motor a publicat joi cele mai bune vânzări anuale de maşini din Statele Unite din 2020, alimentate de cererea susţinută pentru SUV-urile şi camionete-urile crossover ale producătorului auto, la o zi după ce mulţi alţi producători auto au raportat creşteri de două cifre ale vânzărilor de vehicule noi pe această piaţă, transmite Reuters.

Producătorul auto din Detroit a declarat că vânzările de vehicule din SUA au crescut cu 7,1%, până la 1,99 milioane de unităţi în 2023.

În 2020, Ford a publicat vânzări de vehicule noi de puţin peste 2 milioane de unităţi.

În general, vânzările de vehicule noi din SUA au atins anul trecut aproximativ 15,5 milioane de unităţi, dintre care vehiculele electrificate, inclusiv hibrizii, au reprezentat aproape 17%, potrivit datelor de la Wards Intelligence.

Cumpărătorii americani s-au orientat către vehicule mai mari, cum ar fi SUV-urile crossover şi camionete, în locul sedanurilor şi hatchback-urilor, deoarece consumatorii preferă siguranţa şi utilitatea acestor vehicule.

Cu toate acestea, analiştii au avertizat că ratele mari ale dobânzilor pot afecta apetitul consumatorilor pentru vehicule noi în viitor.

Vânzările de modele EV Ford, cum ar fi camioneta F-150 Lightning şi crossover-ul Mustang Mach-E, au crescut, de asemenea, cu aproape 18%, până la 72.608 de unităţi, faţă de un an mai devreme.

Modelele electrice ale companiei au reprezentat 3,6% din vânzările totale.

Vânzările de vehicule hibride ale Ford au crescut cu peste 25%, la 133.743 de unităţi, comparativ cu anul trecut, şi au reprezentat aproximativ 7% din vânzările sale totale.

Cu vânzări de 1,99 milioane de vehicule, Ford a fost al treilea producător de automobile ca mărime din Statele Unite, după General Motors şi Toyota.

Cele mai recente știri

To Top