Timp liber

FPIOR: Sperăm să atragem peste 80.000 de turişti de 1 Mai la mare, dar şi de Paşte

plaja constanta romania
Foto: iStock

Mai mult de jumătate dintre locaţiile hoteliere din cele aproape 500 de pe litoral vor fi deschise de 1 Mai, la acestea adăugându-se mii de apartamente de vacanţă pentru cei care vor să aleagă litoralul românesc în minivacanţa ce va fi prelungită cu Sărbătorile Pascale, susţine secretarul general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR), Corina Martin.

„Peste 250 de locaţii hoteliere din cele aproape 500 de pe litoral vor fi deschise de 1 Mai şi se adaugă multe mii de apartamente de vacanţă disponibile pentru cei care vor să aleagă litoralul romanesc în minivacanţa ce va fi prelungită cu Sărbătorile Pascale (…). Deschidem în forţă cu SUNWAVES, Festivalul de muzică electronică ce atrage în fiecare an câteva mii de turişti, dintre care 80% sunt turişti străini! Derulăm o nouă ediţie de ‘Festival du Bonheur’ – sărbătoarea gastronomică binecunoscută, deja, la Mamaia şi continuăm cu zeci de evenimente şi concerte în cluburi, restaurante, Piaţeta Casino Mamaia şi Piaţa Ovidiu Constanţa, dar şi la Vama Veche – staţiunea care are 90% grad de ocupare la acest moment”, a spus Corina Martin, într-o declaraţie transmisă duminică AGERPRES.

Potrivit acesteia, rezervările continuă şi vor plasa Mamaia, Vama Veche şi Eforie în top 3 staţiuni.

„Sperăm să atragem peste 80.000 de turişti de 1 Mai la mare, dar şi de Paşte, atunci când mulţi români aleg să ia ‘Lumină de la malul mării'”, a adăugat oficialul FPIOR.

La rândul său, Daniel Iluşcă preşedintele Asociaţiei Patronale Tulcea – Delta Dunării, a anunţat că pregătirile pentru noul sezon au început în Delta Dunării, iar tarifele de cazare încep de la 200 de lei şi ajung până la 1.500 de lei, în funcţie de serviciile solicitate de turişti.

„Noi, în Delta Dunării, am început deja pregătirile pentru noul sezon. Avem din plin ce să oferim şi cred că anul acesta va fi bun, deoarece avem multe rezervări. S-au construit şi lansat la apă multe porturi turistice în judeţul Tulcea, organizăm foarte multe evenimente, iar pachetele în deltă au inclus toate serviciile, astfel încât turiştii să beneficieze de toate facilităţile. Tarifele de cazare sunt de la 200 de lei până la 1.000 – 1.500 de lei, depinde de serviciile dorite de turişti”, a afirmat Iluşcă.

Cele mai recente știri

To Top