Tehnologie

Google Maps va stoca istoricul navigării pe telefoanele utilizatorilor, nu pe serverele companiei

Foto: iStock

Google va opera o schimbare majoră pentru modul în care sunt gestionate datele personale generate în aplicaţia Maps, schimbare care oferă utilizatorilor un mai bun nivel de protecţie a intimităţii.

Google a anunţat că, în curând, istoricul navigării din aplicaţia Maps va fi salvat local, pe telefonul utilizatorului. Până acum, istoricul navigării era ţinut pe serverele companiei.

Schimbarea are duble implicaţii. Pe de o parte, prin stocarea locală a acestor date, se câştigă la capitolul intimitate individuală. Pe de altă parte, compania americană scapă de obligaţia de a răspunde la aşa-numitele „mandate de geofence” impuse de forţele de ordine. Prin acest tip de mandate, poliţia sau alte instituţii ale statelor cereau Google datele de localizare ale tuturor oamenilor care se aflau în zona şi la ora la care s-a produs o infracţiune.

Prin salvarea locală a istoricului de navigare, Google, care nu mai ţine datele pe propriile servere, nu mai are nici obligaţia legală de a oferi acces la acces la acestea.

Surse anonime din cadrul companie spun că exact acesta este şi motivul pentru care gigantul american a ales să facă modificarea.

Cele mai recente știri

To Top