Energie

Hidroelectrica a anunţat că filiala Hidroserv şi-a achitat anticipat datoriile

Hidroserv a reuşit achitarea integrală a creanţelor înscrise la masa credală a societăţii, ceea ce creează premisele reale ale reinserţiei companiei în activitatea economică şi de afaceri, informează, marţi, Hidroelectrica.

Datoriile achitate de Hidroserv constau în creanţe garantate, creanţe salariale, creanţe bugetare şi creanţe furnizori indispensabili.

„Achitarea creanţelor s-a efectuat în conformitate cu prevederile planului de reorganizare prelungit şi modificat, confirmat de către judecătorul sindic conform Sentinţei civile nr. 121, pronunţată de Tribunalul Bucureşti, Secţia a VII-a civilă în dosarul nr. 36365/3/2016, publicată în BPI nr. 1234/20.10.2023, şi cu respectarea condiţiilor stipulate în conţinutul acestuia. Această realizare reprezintă cea mai importantă etapă în procesul de implementare a planului de reorganizare, astfel cum a fost modificat şi prelungit, ceea ce creează premisele reale ale reinserţiei Hidroserv în activitatea economică şi de afaceri şi, totodată, permite continuarea strategiei conducerii societăţii de a repoziţiona compania ca lider pe piaţa serviciilor specifice activităţii de mentenanţă la nivelul sistemului hidroenergetic naţional”, se arată în comunicatul Hidroelectrica.

Hidroserv este filială a societăţii comerciale de producere a energiei electrice în hidrocentrale Hidroelectrica, având forma juridică de societate pe acţiuni. Hidroserv are o experienţă de 55 de ani şi peste 300 de turbine hidraulice cu capacitate mai mare de 10 MW reparate şi/sau modernizate. De asemenea, societatea are o expertiză acumulată în peste 50 de ani de reparare şi instalare de echipamente electrice şi este lider pe piaţa de service şi reabilitare în industria hidroenergetică, fiind recunoscut drept cel mai mare furnizor de servicii şi sisteme electromecanice şi hidraulice pentru hidrocentrale, prin promovarea soluţiilor integrate în domeniu.

„Hidroelectrica salută reuşita Hidroserv şi se angajează să sprijine în continuare societatea, astfel încât aceasta să îşi continue procesul de reinserţie în activitatea de afaceri, mizând pe competitivitate, seriozitate şi calitatea serviciilor. Este o companie pe care am găsit-o în insolvenţă la preluarea mandatului, iar succesul de astăzi arată că drumul pe care am orientat-o este unul pozitiv. Redresarea reală este cu atât mai importantă cu cât societatea de servicii este vitală pentru activitatea Hidroelectrica şi vreau ca, în contextul anunţului de achitare a datoriilor, să ilustrez importanţa Hidroserv pentru compania noastră reamintind că recent Hidroserv a marcat finalizarea lucrărilor de modernizare la hidroagregatul 1 al CHE Slatina, reuşind acolo unde alţi furnizori de servicii au dat greş”, a subliniat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din Romania şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional. Compania exploatează un număr de 187 de centrale, cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top