Actualitate

Hollywoodul a renunţat la 17.000 de locuri de muncă în august, pe fondul grevelor în desfăşurare ale actorilor şi scriitorilor

Foto: iStock

Fondul forţei de muncă de la Hollywood este afectat pe măsură ce grevele duble ale actorilor şi scriitorilor continuă să afecteze industria americană a filmului, relatează CNBC.

Sectoarele de film, televiziune şi muzică au eliminat un total de 17.000 de locuri de muncă în august, ”reflectând activitatea grevei”, a declarat vineri dimineaţă Biroul de Statistică a Muncii din SUA.

În schimb, economia Statelor Unite a adăugat 187.000 de locuri de muncă în cursul lunii, stimulată de creşterea în industria sănătăţii, agrement şi construcţii, depăşind prognoza de 170.000 de locuri de muncă, potrivit datelor Dow Jones.

Pierderile de locuri de muncă pentru industria cinematografică şi a înregistrărilor de sunet subliniază un efect al grevelor Writers Guild of America şi SAG-AFTRA, care au început în mai şi, respectiv, la jumătatea lunii iulie.

În lunile care au urmat, mai multe filme şi emisiuni notabile au oprit sau au încheiat producţia devreme.

Oprirea masivă a muncii de la Hollywood a avut, de asemenea, un efect larg răspândit asupra altor sectoare, cum ar fi ospitalitatea şi imobiliarele, costând până acum economia generală a Californiei aproximativ 3 miliarde de dolari.

Scriitorii şi actorii remarcabili de la Hollywood negociază cu studiourile vechi pentru o plată mai bună, deoarece streamingul şi ameninţarea inteligenţei artificiale le afectează compensaţiile.

Luna trecută, sindicatul scriitorilor WGA a declarat că a primit o nouă propunere din partea Alianţei Producătorilor de Film şi Televiziune, organismul care reprezintă studiouri importante precum Netflix, Disney şi Amazon, pentru a relua discuţiile. Propunerea a venit după săptămâni de impas şi progres lent.

 

Cele mai recente știri

To Top