Tehnologie

Jocurile Netflix s-au bucurat de un număr mai mare de download-uri în 2023

Foto: iStock

Numărul download-urilor pentru jocurile oferite de Netflix a crescut semnificativ anul trecut, în special în ultimul trimestru.

Cumpărarea jocurilor din seria GTA pare să fie cea mai bună decizie luată până acum de Netflix în ceea ce priveşte jocurile, acestea fiind responsabile de creşterea în popularitate a jocurilor oferite de platformă.

Anul trecut, jocurile Netflix, în ansamblu, s-au bucurat de un număr cu 180% mai mare de download-uri în comparaţie cu 2022, arată o analiză Sensor Tower.

În total, jocurile companiei americane au însumat 81,2 milioane de download-uri pe Android şi iOS în 2023.

Dintre acestea, 53% au fost înregistrate doar în ultimul trimestru al anului, atunci când Netflix a luat trei jocuri din seria GTA.

Sunt deja câţiva ani de când Netflix oferă jocuri, fără să se poată lăuda cu o performanţă remarcabilă pe acest segment. Însă, încet-încet, compania a crescut numărul de jocuri şi profilul acestora.

Se vorbeşte deja de mai mult timp de ambiţiile Netflix în ceea ce priveşte streaming-ul de jocuri, care pare o extensie naturală la cel de conţinut video.

Între timp, presa americană scrie şi despre faptul că şefii companiei discută deja despre cum ar putea să scoată mai mulţi bani din jocuri, în discuţie fiind inclusiv microtranzacţiile şi reclamele.

Cele mai recente știri

To Top