Actualitate

Legea pensiilor a fost adoptată de Senat

parlamentul romaniei

Senatul a adoptat, marţi, proiectul de lege al Guvernului privind sistemul public de pensii, conform căruia pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari urmează să fie recalculate după o nouă formulă.

S-au înregistrat 85 voturi „pentru”, şase „împotrivă” şi 19 abţineri. Majoritatea amendamentelor adoptate de Senat au fost ale grupurilor PNL şi PSD.

Proiectul va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

USR a anunţat că s-a abţinut la votul în plen.

În schimb, liderul senatorilor AUR Claudiu Târziu a explicat că senatorii AUR s-au abţinut la vot, pentru că „o mărire cât de cât e mai bună decât nimic”.

„Am avertizat de la început că legea nu este ce trebuie, că nu face dreptate deloc, că dimpotrivă păstrează inechităţile, păstrează confuziile, nu e nicio garanţie că va fi aplicată nici aşa. În concluzie, nu putea fi susţinută decât dacă era îmbunătăţită de amendamente. Amendamentele nu au fost adoptate. Prin urmare, nu avem cum să votăm pentru lege. Totuşi nu am votat contra legii, pentru că o mărire cât de cât e mai bună decât nimic. Ne-am abţinut ca să dăm un semnal politic că nu suntem de acord cu maniera în care s-a votat această lege şi cu ce conţine legea”, a precizat Târziu, în plenul de marţi al Senatului.

Senatorul PNL Marcel Vela a precizat că liberalii au votat pentru acest proiect de lege, pentru că partidul susţine creşterea sustenabilă a pensiilor.

Cele mai recente știri

To Top