Actualitate

Ludovic Orban: Ciolacu încearcă să-i păcălească pe români că desfiinţează 200.000 de posturi bugetare

Foto: Facebook/Ludovic Orban

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Constanţa, că premierul Marcel Ciolacu a încercat să arate că este un mare reformist, păcălindu-i pe români că desfiinţează 200.000 de posturi bugetare, care de fapt sunt vacante şi, conform unor excepţii prevăzute de legea pe care şi-a angajat răspunderea, nici măcar acestea nu vor fi desfiinţate.

„O chestiune care mie mi se pare de-a dreptul ridicolă. Ciolacu a încercat să arate că este mare reformist, încercând să-i păcălească pe români că desfiinţează 200.000 de posturi. Sigur că cele 200.000 de posturi erau posturile vacante. Ei, ţineţi-vă bine, dacă citiţi legea pe care şi-a angajat răspunderea, veţi vedea că nici măcar posturile vacante nu le desfiinţează. Există un articol care conţine 14 excepţii de la desfiinţarea posturilor vacante, ţineţi-vă bine, de la litera a la litera n. Deci nici măcar posturile vacante nu se desfiinţează, pentru că prin legea asta de fapt se instituie 14 excepţii de la desfiinţarea posturilor vacante”, a spus Orban, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, există şi o excepţie a excepţiilor.

„Iar culmea culmilor este excepţia excepţiilor. Ultima excepţie în care, pe lângă cele 14 excepţii, Guvernul poate prin memorandum guvernamental să nu desfiinţeze posturi fără niciun fel de motiv. În celelalte 14 excepţii sunt invocate nişte pseudoargumente, dar această excepţie a excepţiilor practic permite Guvernului să menţină toate funcţiile. Şi un articol mai încolo permite aceluiaşi Guvern, prin memorandum guvernamental, să înfiinţeze posturi noi, nu dă afară pe nimeni. Desfiinţează şefii de birou”, a declarat liderul partidului Forţa Dreptei.

El a afirmat că şefii de birou cărora li se desfiinţează posturile vor avea posibilitatea să fie avansaţi în funcţii.

„Dar şi dacă citeşti cu atenţie acel articol, de fapt şefilor de birou, după ce li se desfiinţează posturile, li se dă prioritate la ocuparea altor posturi de conducere, mai înalte din punct de vedere ierarhic, adică şefi de serviciu, director adjunct, adică îi avansează, deci le desfiinţează posturile prin avansare. Adică este ceva de noaptea minţii, astea sunt nişte şmecherii”, a mai spus Ludovic Orban.

Cele mai recente știri

To Top