Actualitate

Mars cumpără producătorul britanic de ciocolată Hotel Chocolat, pentru 534 de milioane de lire sterline

Foto: iStock

Gigantul alimentar american Mars a anunţat joi că va cumpăra producătorul britanic de ciocolată Hotel Chocolat pentru 534 de milioane de lire sterline (662 de milioane de dolari), deoarece marca încearcă să-şi sporească prezenţa internaţională, transmite CNBC.

Hotel Chocolat, care a fost înfiinţat în urmă cu 30 de ani pentru a aduce ciocolată de lux etică şi accesibilă la dispoziţia consumatorilor, a spus că acordul va permite brandului să se extindă ”mai departe şi mai rapid”.

”Ştim că marca noastră rezonează în rândul consumatorilor din străinătate, dar provocările operaţionale ale lanţului de aprovizionare ne-au împiedicat.

Prin parteneriatul cu Mars, ne putem creşte prezenţa internaţională mult mai rapid”, a declarat cofondatorul şi directorul executiv Angus Thirlwell, într-un comunicat.

Anunţul a făcut ca acţiunile Hotelul Chocolat listate la bursa din Londra să crească cu peste 160%, la 366,50 pence pe unitate.

Oferta Mars reprezintă un preţ de cumpărare de 375 de pence pe acţiune.

Hotel Chocolat îşi desfăşoară activităţile în mare parte în Marea Britanie, cu 124 de magazine în ţară şi alte câteva în străinătate.

Expansiunea sa internaţională s-a lovit de factori contrari.

În septembrie 2022, companiaa încetat vânzările online direct către consumatori în SUA, la câteva luni după ce şi-a închis magazinele principale din ţară.

Thirlwell a spus că ”provocările operaţionale ale lanţului de aprovizionare” au împiedicat până acum creşterea mărcii.

Producătorul de ciocolată deţine, de asemenea, o proprietate în Saint Lucia, care găzduieşte o fermă de cacao organică de 140 de acri şi o staţiune ecologică de lux, Hotelul Rabot.

”Suntem încrezători că Mars va fi o casă excelentă pe termen lung pentru Hotel Chocolat, oferind un mediu antreprenorial şi orientat spre un scop similar, în care să maximizăm potenţialul mărcii Hotel Chocolat, care este deja atât de iubit de consumatori”, a declarat preşedintele global al Mars Snacking, Andrew Clarke.

Cele mai recente știri

To Top