Business

MedLife a raportat o cifră de afaceri în creştere cu 27%

business afacere de familie

Reţea de servicii medicale private MedLife a raportat o cifră de afaceri consolidată pro forma în valoare de 222,1 milioane de euro, în prima jumătate a acestui an, în creştere cu 27% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, din care 12% creştere organică.

Potrivit unui comunicat al companiei, toate liniile de business ale Grupului au înregistrat creşteri robuste în perioada ianuarie – iunie 2023, cele mai performante fiind clinicile (+41%), spitalele (+36%) şi divizia corporate (+13%), urmate de clinicile stomatologice şi laboratoare cu creşteri de 11% şi respectiv 9%.

În ceea ce priveşte profitabilitatea, Grupul înregistrează o uşoară scădere în marja de EBITDA, de la 15,8% în primul semestru al anului trecut la 15,2% în acelaşi semestru din 2023, dar o scădere sezonieră mai puţin accentuată în trimestrul II faţă de trimestrul I, în comparaţie cu cea înregistrată în 2022.

În ceea ce priveşte perspectivele pentru perioada următoare, MedLife se concentrează pe consolidarea poziţiei de lider prin continuarea proiectelor organice cu accent pe extinderea reţelei de spitale în Bucureşti, prin lucrările continue la proiectul MedLife Park şi prin deschiderea de noi unităţi în zona Olteniei şi în Vest. Cu toate că achiziţiile nu sunt o prioritate pentru Grup în acest moment, reprezentanţii grupului nu exclud posibilitatea lor în funcţie de oportunităţile pieţei şi de nevoile de dezvoltare, se precizează în comunicat.

În prezent, Grupul deţine cea mai mare reţea de servicii medicale private din România cu circa 700 locaţii proprii şi partenere la nivel naţional. Peste 6 milioane pacienţi unici au apelat până acum la servicii de prevenţie, wellness, tratament şi spitalizare în unităţile proprii, iar peste 800.000 de angajaţi beneficiază de servicii medicale prin intermediul abonamentelor.

Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti, Categoria Premium.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top