Actualitate

Motorina americană urmează să inunde Europa pe fondul scăderii livrărilor din Est

pret benzina
Foto: iStock

Europa urmează să beneficieze de un aflux de motorină din SUA în această lună, în contextul în care importurile din Asia şi Orientul Mijlociu vor scădea, pe măsură ce continentul europeană caută alternative la motorina rusească în această iarnă, transmite Bloomberg.

Sosirile de motorină şi păcură în Uniunea Europeană din Marea Britanie şi SUA ar putea urca până la peste 290.000 de barili pe zi, un volum fără precedent după luna iulie 2018, potrivit estimărilor Bloomberg pe baza datelor furnizate de firma de consultanţă Kpler.

Exporturile de motorină din zona coastei golfului SUA au crescut odată cu finalizarea lucrărilor de mentenanţă la rafinării. În timp ce livrările spre destinaţiile din America Latină au fost afectate de înrăutăţirea blocajelor din Canalul Panama, creând un stimulent pentru a direcţiona navele spre Europa.

„Creşterea livrărilor datorită finalizării lucărilor de mentenanţă la rafinăriile de pe coasta golfului SUA este contracarată de cererea internă rezistentă şi cererea mare la export spre Europa şi America Latină”, susţin analiştii de la Kpler într-un raport.

Estimările pentru luna decembrie au inclus nave care sunt deja în marş de pe coasta golfului SUA şi unele nave care sunt programate să plece în zilele următoare. Importurile ar putea fi revizuite în sus dacă şi mai multe cargouri vor fi observate de-a lungul lunii.

Livrările mari din America este posibil să fie contracarate de diminuarea livrărilor venite din Asia şi Orientul Mijlociu, unde au loc lucrări importante de mentenanţă. Chiar dacă este posibil ca unele cargouri să plece din Orientul Mijlociu şi să îşi finalizeze călătoria spre Europa până la finele lunii, iar cel mai probabil volumele vor fi limitate.

Cele mai recente știri

To Top