Asigurări

Omniasig a înregistrat prime brute subscrise de peste 1,1 miliarde lei, în primul semestru din 2023

legea asigurarilor

Omniasig Vienna Insurance Group a înregistrat, în primul semestru din 2023, prime brute subscrise de peste 1,1 miliarde lei, cu aproximativ 5% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2022, în timp ce valoarea totală a despăgubirilor plătite a depăşit 560 milioane de lei, conform unui comunicat de presă.

În primul semestru din 2023, segmentul property (asigurările de incendiu şi calamităţi naturale) a crescut cu peste 15%, înregistrând o valoare a subscrierilor de circa 174 milioane lei.

„Această linie îşi menţine tendinţa de creştere manifestată şi până acum, pe fondul unei conştientizări în creştere atât din partea persoanelor juridice, pe linia corporate, precum şi din partea persoanelor fizice, în ceea ce priveşte asigurările de locuinţe, a riscurilor din ce în ce mai complexe şi frecvente ce pot ameninţa un business, indiferent de dimensiunea acestuia, precum şi o locuinţă”, se menţionează în comunicat.

Segmentul asigurărilor de sănătate a avut una dintre cele mai importante creşteri, de aproximativ 40%, cu o valoare a primelor brute subscrise de peste 45 milioane de lei, în intervalul ianuarie-iunie 2023.

Asigurările auto, Casco şi RCA, au înregistrat o valoare agregată a primelor brute subscrise, pentru ambele linii, de peste 770 milioane lei. Valoarea despăgubirilor plătite pe cele două linii în primul semestru, cumulat, a crescut faţă de anul precedent, totalul fiind de aproape 500 milioane lei. Compania şi-a menţinut subscrierea prudentă pe liniile de asigurări auto, zona asigurărilor facultative avansând cu aproximativ 15% faţă de acelaşi interval din 2022.

A fost înregistrată o creştere şi pe linia asigurărilor de răspundere civilă generală. Creşterea faţă de acelaşi interval al anului trecut a fost de peste 25%, iar subscrierile au ajuns la o valoare de aproape 40 milioane lei.

Rezultate în creştere au fost înregistrate şi la asigurările de călătorie, unde nivelul subscrierilor a fost de peste 11 milioane lei, cu aproape 40% mai mult decât în acelaşi interval al anului trecut.

Omniasig Vienna Insurance Group este prezentă din 1995 pe piaţa asigurărilor din România, menţinându-se constant în topul celor mai mari şi mai stabili asigurători din ţară. Compania are un portofoliu de peste 100 produse de asigurare şi o reţea de sucursale şi agenţii extinsă la nivel naţional. Cei peste 1.100 de angajaţi oferă constant clienţilor şi partenerilor companiei serviciile de calitate care ne-au consacrat de-a lungul tuturor acestor ani. Prin apartenenţa la Vienna Insurance Group, Omniasig oferă clienţilor şi partenerilor săi stabilitate şi putere financiară, precum şi expertiză complexă pe toate liniile de asigurări generale.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul grup de asigurări în întreaga regiune a Europei Centrale şi de Est (ECE). Peste 50 de companii de asigurări şi fonduri de pensii din 30 de ţări fac parte din acest grup cu tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii. Cei peste 29.000 de angajaţi ai VIG răspund nevoilor de zi cu zi ale celor peste 28 de milioane de clienţi. Acţiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994, la Bursa de Valori din Praga din 2008 şi la Bursa de Valori din Budapesta din noiembrie 2022.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top