Asigurări

PAID a deschis 1.828 dosare de daună după cutremurele din Gorj

Foto: iStock

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a anunțat că până la data de 6 iunie 2023, au fost plătite despăgubirile pentru 1.397 dosare din totalul de 1.828 înregistrate ca urmare a cutremurelor produse în luna februarie a acestui an.

Potrivit PAID, până acum 76,4% dintre dosare sunt plătite, iar 14,9% sunt în lucru, în timp ce 8,7% dintre dosare au fost respinse.

La finalul lunii mai 2023, la nivel național, erau în vigoare 1.960.480 de polițe de asigurare obligatorii. Sistemul digital online de emitere a asigurării împotriva dezastrelor naturale (PAD), dezvoltat acum aproape doi ani, poate fi accesat pe website-ul oficial paidromania.ro. Tot acolo se poate verifica si valabilitatea poliței, prin accesarea butonului albastru – Verifica PAD.

Pe data de 6 iunie, în judetul Arad s-a produs un nou cutremur cu intensitatea de 5,2 pe Richter, la o adâncime de 6.4 km, potrivit Institutului National de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP). Potrivit autorităților, s-au înregistrat pagube, fiind afectate fațadele multor clăduri și coșurile de fum. Seismul a fost urmat de o replica cu magnitudinea 3.1.

Cele mai recente știri

To Top