Actualitate

Perioada de acordare a sumelor forfetare necesare acoperirii costurilor de masă şi cazare pentru refugiaţii ucraineni, prelungită

Foto: iStock

Guvernul a prelungit cu trei luni, până la data de 30 iunie 2024, prin ordonanţă de urgenţă, perioada până la care pot fi acordate sumele forfetare pentru acoperirea costurilor de masă şi cazare pentru beneficiarii protecţiei temporare provenind din zona de conflict din Ucraina.

Potrivit unui comunicat al Executivului, transmis joi AGERPRES, în acest sens se modifică alineatele 10 şi 11 ale articolului 1 din OUG nr. 15/2022 privind acordarea de sprijin şi asistenţă umanitară de către statul român cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina.

„Cheltuielile pentru acordarea sumelor forfetare pentru hrană şi cazare vor fi suportate iniţial din Fondul de rezervă bugetară, potrivit OUG nr. 15/2022. Ulterior, bugetul de stat va fi întregit cu 17.163.270 euro, sumă provenită de la Uniunea Europeană, în cadrul apelului de proiecte depus de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Contribuţia Uniunii Europene se acordă cu condiţia modificării perioadei de acordare a sumelor forfetare şi după data de 31 martie a.c. şi aprobării de către Comisia Europeană a variantei revizuite a Programului Naţional 2021 – 2027 Azil, Migraţie şi Integrare”, se arată în comunicat.

Cele mai recente știri

To Top