Consultanță

Piața de capital din România câștigă un nou broker, primul autorizat de ASF în ultimii 14 ani. Investimental se lansează oficial

Mihaela Bîciu, CEO Investimental

Compania românească de brokeraj Investimental își anunță lansarea oficială pe piața de capital din România. Investimental devine prima firmă de brokeraj care reușește să obțină autorizația de la ASF în ultimii 14 ani și marchează astfel un moment important pentru piața financiară din România.

Investiția greenfield este susținută de antreprenorul Sacha Dragic, fondator al Superbet Group, prin intermediul vehiculului său de investiții D Craig Holding și condusă de Mihaela Bîciu, un experimentat manager cu peste 25 de ani de experiență pe piața de capital din România. Echipa Investimental este formată din 20 de profesioniști cu o experiență vastă în domeniul pieței de capital.

„Am ajuns în acest moment după o muncă susținută timp de aproape un an și jumătate, perioade îndelungate de testare și obținere a feedback-ului valoros din partea celor apropiați companiei și acționarilor. Le mulțumim tuturor pentru implicare, disponibilitate și pentru momentele în care lucrurile nu au mers întotdeauna perfect, dar de la care am învățat sa fim mai buni. Pentru noi, susținerea și încrederea acționarilor sunt extrem de importante, pentru că ne permit să construim  business-ul pe baze solide, fără a fi presați să obținem rezultate cu orice preț într-un orizont de timp scurt”, a declarat Mihaela Bîciu, CEO Investimental.

Investimental se angajează să ofere investitorilor oportunitatea de a tranzacționa pe Bursa de Valori București, precum și pe marile burse internaționale, având acces la o gamă largă de instrumente financiare. 

Ne propunem să avem un proces simplu și rapid de onboarding, care să permită clienților noștri să își deschidă un cont în 15 minute, să îl alimenteze cu orice sumă și să înceapă să tranzacționeze. Acest lucru este posibil datorită implementării unei soluții bazate pe open banking API, care facilitează procesul de alimentare și retragere instantă a fondurilor. Din lista de avantaje, mai putem menționa ușurința în accesarea platformelor din portal (SSO), comisioane avantajoase, cotații real time, suport în gestionarea obligațiilor fiscale, comunicare facilă prin integrarea unui chat în site și în portal”, completează CEO-ul Investimental. 

Educația este unul dintre pilonii pe care se bazează Investimental

Investimental a creat și Investimentor, un program educațional gândit să ofere oportunități de învățare și dezvoltare pentru investitori de toate nivelele de experiență. Scopul este de a încuraja investitorii să exploreze oportunitățile pieței de capital și să ia decizii informate în ceea ce privește investițiile lor.

Fiecare curs absolvit prin Investimentor este însoțit de un discount consistent la comisionul de tranzacționare, oferind astfel și alte avantaje pe parcursul procesului de învățare. 

Sub umbrela componentei educaționale a Investimental intră și comunicările constante trimise săptămânal clienților și gândite pentru fiecare nivel de pregătire sau de interes. 

Comunicăm constant pe principalele canale de social media și încercăm să traducem informația financiară sau termeni specifici într-un limbaj simplu și digerabil, într-o notă specifică nouă, Investimentaliștilor”, mai explică Bîciu. 

Suntem încrezători că, prin abordarea noastră onestă și autentică, vom aduce o schimbare semnificativă în industrie și vom deschide ușile investițiilor pentru toți cei interesați”, asigură și Cristian Paul, Președintele Consiliului de Administrație Investimental.

DESPRE INVESTIMENTAL

Investimental este primul broker autorizat pentru tranzacții bursiere la BVB din ultimii 14 ani, care și-a început activitatea in iulie 2023. Principalul investitor al Investimental, Sacha Dragic, a devenit în ultimii ani unul dintre cei mai importanți antreprenori din România, grupul Superbet, pe care l-a fondat, depășind deja valoarea de 2,5 miliarde de euro.

Proiectul este construit și dezvoltat de o echipă de profesioniști cu experiență vastă în servicii financiare. Investimental crede într-o abordare flexibilă de a lega piața investițiilor de cei care doresc să obțină mai mult de la banii lor prin soluții moderne și prietenoase.

Cele mai recente știri

To Top