Tehnologie

Platforma cripto Coinbase s-a înregistrat la autoritatea de reglementare a pieţelor financiare franceze

Foto: iStock

Paltforma pentru tranzacţionarea de criptomonede Coinbase şi-a asigurat înregistrarea la autoritatea de reglementare a pieţelor franceze, a confirmat joi un purtător de cuvânt al companiei, deschizând calea pentru ca firma să îşi extindă serviciile pe o altă piaţă europeană cheie, transmite CNBC.

Autoritatea de supraveghere AMF din Franţa a dat Coinbase aprobarea de furnizorul de servicii de active virtuale (VASP), care este de fapt undă verde pentru companie pentru a opera servicii cu monede digitale în Franţa.

Înregistrarea VASP va permite Coinbase să ofere custodia activelor digitale, să cumpere sau să vândă active digitale în curs legal, să tranzacţioneze active digitale cu alte active digitale şi să opereze o platformă de tranzacţionare a activelor digitale, a spus compania într-un comunicat, joi.

Autorităţile de reglementare franceze, ca şi altele din Europa, au încercat să ajungă din urmă noile tehnologii precum cripto şi blockchain, cântîrind potenţialul de îmbunătăţire a sistemelor de plată şi de tranzacţionare şi încercând totodată să se asigure că consumatorii sunt protejaţi.

Uniunea Europeană a lucrat pentru a introduce regulamentul privind Pieţele în Crypto Assets (MiCA), care ar crea un cadru armonizat pentru ca firmele cripto să opereze într-un mod reglementat în bloc. În conformitate cu MiCA, în loc să fie nevoite să se asigure înregistrarea pe fiecare piaţă a UE, companiile cripto vor putea în cele din urmă să-şi folosească licenţa VASP într-o ţară şi ”paşaportul” în alte ţări pentru a-şi oferi serviciile în întreaga UE.

Înregistrarea VASP reprezintă o mişcare majoră a Coinbase, cu sediul în SUA, pentru a se extindere în Europa, care vine într-un moment crucial, pe fondul unui mediu de reglementare mai incert în ţara sa de origine.

Autorităţile de reglementare din SUA au luat măsuri dure împotriva companiilor cripto în ultima vreme.

În noiembrie, Departamentul de Justiţie al SUA a ajuns la o înţelegere cu gigantul criptografic Binance, în care compania a plătit mai mult de 4 miliarde de dolari, în timp ce CEO-ul său a demisionat, pledând vinovat pentru o acuzaţie de infracţiune, că nu a luat măsuri pentru a preveni spălarea banilor în firmă.

Între timp, Comisia pentru bursă şi valori mobiliare a condus o campanie agresivă împotriva sectorului, vizând companiile cripto cu acţiuni stricte de aplicare a legii, inclusiv procese atât împotriva Coinbase, cât şi împotriva rivalei Binance, care susţin că firmele sunt implicate în tranzacţii ilegale cu valori mobiliare.

Cele mai recente știri

To Top