Timp liber

Portugalia a înregistrat un număr record de turişti străini în 2023

Portugalia a atras anul trecut un număr record de turişti străini, peste 18 milioane, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INE), în condiţiile în care Organizaţia Mondiale a Turismului (UNWTO) se aşteaptă ca în acest an turismul mondial să se redreseze complet în urma pandemiei, transmit DPA şi Reuters.

În 2023, numărul vizitatorilor străini în Portugalia a crescut cu 19% faţă de 2022 şi cu 11% faţă de 2019, înaintea pandemiei, ajungând la 18,3 milioane.

Cu o pondere de 18,4% a înnoptărilor vizitatorilor străini anul trecut, britanicii au continuat să fie cel mai important pilon al sectorului turismului portughez, arată datele INE. Urmează vizitatorii din Germania (11,3%), Spania (10,1%), Franţa şi Statele Unite (ambele cu 8,6%).

Peste 30 de milioane de oaspeţi au înnoptat anul trecut în hotelurile din Portugalia, iar numărul turiştilor interni a crescut cu 5%, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică.

Turismul este un sector important pentru Portugalia, fiind responsabil pentru aproximativ 12,2% din Produsul Intern Brut în 2022.

Nuno Fazenda, secretar de stat pentru turism, comerţ şi servicii, a anunţat luna trecută lansarea campaniei: „Nu este turism. Este turismul viitorului”, menită să promoveze turismul sustenabil tot timpul anului, în beneficiul comunităţilor locale.

Cele mai recente știri

To Top