Tehnologie

Recep Tayyip Erdogan îi cere lui Elon Musk să deschidă o fabrică Tesla în Turcia

tesla
Foto: iStock

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a încercat să-l convingă pe Elon Musk, CEO-ul constructorului de vehicule electrice Tesla, să deschidă cea de a şaptea fabrică în Turcia, relatează AFP.

”Preşedintele Erdogan a îndemnat Tesla să-şi deschidă cea a şaptea fabrică în Turcia”, anunţă luni, într-un comunicat, preşedinţia turcă, la o zi după o întâlnire, la New York, între preşedintele turc şi fantezistul antreprenor american, de asemenea patronul X, fosta reţea de socializare Twitter.

Mai mulţi constructori mari de automobile deţin instalaţii de asamblare în Turcia – inclusiv Toyota, Ford, Fiat şi Renault – iar subcontractanţi turci furnizează deja componente Tesla, potrivit preşedinţiei turce.

Constructorul turc de automobile Togg produce din primăvară un SUV electric.

Elon Musk a confirmat în martie proiectul unei instalaţii Tesla în nordul Mexicului, în apropiere de Monterrey, în afară de cele două fabrici americane şi ”mega-fabricile” din Germania şi China.

Preşedintele francez Emmanuel Macron încearcă, la rândul său, să-l convingă pe Elon Musk să deschidă o instalaţie Tesla în Franţa.

Constructorul american a prezentat la sfârşitul lui iulie rezultate în creştere – 466.140 de vehicule livrate în al doilea trimestru, după ce a a livrat 254.695 în anul anterior, în urma unei scăderi a preţurilor, practicată de mai multe luni.

Cele mai recente știri

To Top