Profil de antreprenor

Rețeta Faruno: Trei prieteni, un ingredient „secret” și o pizza ca în Italia

Foto: Faruno Pizza

Italienii spun că pentru o pizza bună e nevoie de doar trei ingrediente. Mergând pe acest principiu, Antonio, Octavian și Mihai, trei prieteni pasionați de popularul fel de mâncare, au deschis în centrul Capitalei o pizzerie care te duce imediat cu gândul la Italia: Faruno. 

Povestea Faruno a început în martie 2023, când Antonio Chioveanu, Mihai Grasu și Octavian Diaconescu, trei prieteni din trei generații diferite, și-au unit forțele și cunoștințele și au preluat o locație care se închisese, cum altfel, cu trei ani în urmă, din cauza pandemiei. Antonio, maestru pizzar cu numeroase premii naționale și internaționale, și-a unit forțele cu Mihai, care are o experiență de zeci de ani în domeniul HoReCa, și cu Octavian, un tânăr care, din pasiune, „a dat excelul pe cuptor”.

Pizza Faruno începe de la ingredientul de bază al oricărui aluat, făina. Adică Faruno. Termenul, care provine din esperanto, nu este ales la întâmplare. Așa cum această limbă își propune să elimine barierele, Antonio, Mihai și Octavian își propun să creeze o punte către gusturile autentic italienești. „Folosim un mix de trei tipuri de făină de calitate superioară și un ingredient ‘secret’, o maia specială, veche de 100 de ani. Completăm cu ingrediente simple, din Italia, și rezultatele se văd”, spune Octavian Diaconescu. „Rețetele sunt ale noastre, clasice sau reinterpretări. De asemenea, după succesul avut cu blatul aerat, încercăm să integrăm în meniu și o gamă bazată pe un aluat cu hidratare superioară, de 80%, să ducem pizza ‘alla pala’ (N.R. cu format alungit) la nivelul următor”, mai spune tânărul antreprenor.

Anul trecut, românii au comandat peste 5,7 milioane de pizza. O pizza la fiecare 5 secunde. De două ori mai mult faţă de 2021, mai mult decât s-a comandat în Roma sau Milano. Dragostea românilor pentru pizza este, probabil, și unul dintre motivele pentru care proprietarii Faruno au fost luați prin surprindere de avântul luat de businessul lor. „Trebuie să recunosc că ne-a depășit așteptările, suntem mult peste estimările noastre inițiale. Oamenii revin, ne recomandă și am crescut, credem noi, sănătos și natural. Popularitatea ne-a obligat cumva să intrăm și noi pe platformele de delivery, dar ne și responsabilizează și mai mult, pentru că trebuie să menținem aceleași standarde cu care i-am obișnuit pe cei care ne trec pragul”, spune Antonio Chioveanu. 

Proprietarii Faruno nu se opresc însă aici, plănuiesc deja extinderea pizzeriei din centrul Capitalei, dar și deschiderea mai multor locații în oraș. „Am fost copleșiți de feedback-ul pozitiv primit și putem să spunem deja că locația ne-a rămas mică. Dar, fiind deja o parte importantă din identitatea noastră, nu se pune problema să renunțăm la ea. Proiectul de mărire este deja în lucru, ne-am înțeles deja cu persoanele responsabile și am preluat și locația de lângă noi și sperăm să fie gata cât mai rapid”, dezvăluie Mihai Grasu.

Cei trei antreprenori nu vor să se oprească la o singură locație. „Planul inițial a fost depășit, dar el includea din start dezvoltarea businessului. Vrem în continuare să mai deschidem și alte locații pentru a acoperi cât mai multe zone din București, dar pentru moment ne concentrăm pe consolidarea poziției în piață”, încheie Octavian Diaconescu.

Cele mai recente știri

To Top