Energie

Shell intenţionează să reducă cel puţin 20% din locurile de muncă din echipa sa de tranzacţii, într-un efort de a reduce costurile

Foto: iStock

Compania petrolieră Shell intenţionează să reducă cel puţin 20% din locurile de muncă din echipa sa de tranzacţii, într-un efort de a reduce costurile, a relatat miercuri Bloomberg News, citând persoane care cunosc acest subiect, transmite Reuters.

Personalului diviziei, care are câteva sute de angajaţi care se ocupă de fuziuni şi achiziţii pentru Shell, i s-a spus că va exista o reducere semnificativă a personalului, urmând a fi comunicate mai multe detalii în aprilie.

”Shell îşi propune să creeze mai multă valoare cu mai puţine emisii, concentrându-se pe performanţă, disciplină şi simplificare în întreaga afacere. Obţinerea acestor reduceri va necesita o evaluare înaltă a portofoliului, noi eficienţe şi o organizaţie generală mai slabă”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

CEO-ul Shell, Wael Sawan, care a preluat conducerea în ianuarie anul trecut, a promis că va reînnoi strategia companiei de a se concentra pe proiecte cu marjă mai mare, producţia constantă de petrol şi creşterea producţiei de gaze naturale.

Compania a declarat în octombrie că va renunţa la aproximativ 15% din forţa de muncă la divizia de soluţii pentru emisii scăzute de carbon şi îşi va reduce afacerea cu hidrogen, ca parte a eforturilor CEO-ului de a creşte profiturile.

 

Cele mai recente știri

To Top