Actualitate

Succes al medicamentului oncologic Adcetris al Pfizer pentru pacienţii cu limfon, într-un studiu clinic avansat

Foto: iStock

Pfizer a anunţiat marţi că medicamentul său Adcetris a extins supravieţuirea la pacienţii cu cel mai frecvent tip de limfom, într-un studiu în stadiu avansat, susţinând eforturile de extindere a utilizării tratamentului obţinut prin achiziţionarea Seagen, pentru 43 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Producătorul de medicamente din New York a încheiat anul trecut un acord pentru achiziţionarea Seagen şi terapiile sale împotriva cancerului, pentru a-şi consolida portofoliul de produse în faţa unei scăderi abrupte a vânzărilor de produse pentru COVID-19 şi a concurenţei produselor generice pentru unele dintre cele mai bine vândute medicamente ale sale.

Compania, care deţine drepturi de comercializare în SUA şi Canada pentru Adcetris, a raportat vânzări totale de 46 de milioane de dolari pentru acest medicament, anul trecut.

Pfizer a declarat marţi că intenţionează să discute cu autorităţile de reglementare o cerere de aprobare pentru a trata aceşti pacienţi.

O aprobare a Adcetris pentru cel mai frecvent tip de limfom va deschide calea pentru cea de-a opta autorizare pentru medicament şi va consolida un portofoliu de oncologie care are deja peste 25 de terapii aprobate.

Terapia combinată constând din Adcetris şi alte două medicamente a fost semnificativă statistic în comparaţie cu un placebo în extinderea supravieţuirii la pacienţii cu limfomul cunoscut sub numele de limfom difuz cu celule B mari.

Studiul a testat 230 de pacienţi al căror cancer nu exprimă o proteină cunoscută sub numele de CD30 şi revine după o perioadă de remisie sau nu răspunde la tratament.

Medicamentul, în comparaţie cu o combinaţie de alte două medicamente plus placebo, a arătat, de asemenea, îmbunătăţiri în ambele obiective ale studiului secundar de supravieţuire fără progresie sau perioada de timp înainte ca boala să înceapă să se agraveze.

De asemenea, a arătat îmbunătăţiri ale ratei generale de răspuns sau ale proporţiei de pacienţi care au un răspuns parţial sau complet la terapie.

Cele mai recente știri

To Top