Transporturi

Tesla a anunţat că primul Cybertruck a ieşit din fabrică. Prototipul a fost prezentat în 2019

tesla
Foto: iStock

Tesla anunţă că primul său pick-up electric Cybertruck a ieşit de pe linia de asamblare, cu aproape doi ani întârziere faţă de programul iniţial.

Tesla a postat sâmbătă pe Twitter o fotografie care arată zeci de muncitori cu căşti de protecţie şi veste galbene în jurul camionetei.

„Primul Cybertruck construit la Giga Texas!” a scris Tesla pe Twitter. Proprietarul Elon Musk a redistribuit postarea.

Musk a dezvăluit camioneta la sfârşitul anului 2019, iar Tesla spusese că producţia va începe la sfârşitul anului 2021, deşi compania a avertizat între timp că producţia va începe încet şi în număr mai mic decât celelalte vehicule Tesla.

Cybertruck nu seamănă deloc cu un pick-up tradiţional, designul său atipic şi caroseria din oţel inoxidabil uimind audienţa. Unii analişti au criticat această maşină ca fiind un produs de nişă şi nu va fi atractiv pentru publicul larg.

„Este nevoie de timp pentru a pune în funcţiune linia de fabricaţie”, a spus Musk în luna aprilie, „iar acesta este într-adevăr un produs foarte radical. Nu este fabricat în modul în care sunt fabricate alte maşini”.

Tesla a spus iniţial că va face trei versiuni ale camionetei, variind de la aproximativ 40.000 de dolari la 70.000 de dolari. Ulterior, compania a eliminat preţurile de pe pagina în care clienţii pot decide dacă să dea 100 de dolari şi să plaseze o comandă.

Concurenţii s-au grăbit să intre pe piaţa camionetelor electrice, inclusiv Ford F-150 Lightning şi Rivian Automotive R1T. Ambele arată ca nişte camionete convenţionale.

Tesla este programată să raporteze rezultatele financiare pentru al doilea trimestru pe 19 iulie.

Cele mai recente știri

To Top