Tehnologie

Totalul prejudiciilor cauzate de fraude online în 2023 a ajuns la peste 1 trilion de dolari

Foto: iStock

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică anunţă că, până în prezent, totalul prejudiciilor cauzate de fraude online a ajuns la peste 1 trilion de dolari.

”Conform raportului GASA pentru anul 2023, totalul prejudiciilor cauzate de fraude online a ajuns, până în prezent, la peste 1 trilion de dolari. Acest număr ne arată cât de important este să fim conştienţi de ameninţările pregnante din mediul online şi să fim la curent cu informaţiile esenţiale de prevenţie a fraudelor”, au transmis, sâmbătă, specialiştii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică.

Aceştia anunţă că, în 2024, îşi propun să facă tot posibilul pentru ca această cifră să nu crească şi să avem un mediu online sigur pentru toţi.

Echipa DNSC prezintă şi ”rezoluţiile” pentru 2024.

”Ne propunem să facem din securitatea cibernetică o prioritate pentru toţi utilizatorii în 2024, astfel că începem devreme, prin a vă împărtăşi din promisiunile lansate de colegii noştri la început de an:

1. Vom face din actualizările de software o obişnuinţă, asigurându-ne că dispozitivele noastre sunt echipate cu cele mai recente măsuri de securitate

2. Vom face back-up regulat al datelor noastre, dar şi cele ale companiei, pentru a ne proteja împotriva pierderilor neaşteptate. Un mic efort pentru o mare linişte!

3. Vom efectua verificări regulate ale conturilor noastre online, analizând activităţile şi asigurându-ne că nu suntem conectaţi într-o locaţie necunoscută sau pe un dispozitiv străin”, au mai transmis specialiştii.

Cele mai recente știri

To Top