Energie

TradeVille: 2.640 de ordine de subscriere de la aproximativ 2.500 clienţi la oferta publică Hidroelectrica

Liderul pieţei de brokeraj retail din România, TradeVille, a raportat în prima zi de subscriere, până la ora 16:00, 2.640 ordine de subscriere la oferta publică Hidroelectrica, din partea a aproximativ 2.500 clienţi, conform unui comunicat de presă.

Subscrierile la oferta publică de vânzare de acţiuni Hidroelectrica a început vineri, la ora 9:00. Investitorii de retail pot subscrie la preţul de 112 lei pe acţiune, cu o subscriere minimă de 50 de acţiuni, echivalentul a 5.600 lei. În primele 5 zile lucrătoare cei care subscriu beneficiază de un discount de 3% din preţul de ofertă, se menţionează în comunicat.

„Ne bucurăm că piaţă de capital din România a arătat un interes extraordinar pentru oferta publică Hidroelectrica. Este un semn pozitiv al evoluţiei mentalităţii investitorilor de retail, sunt multe voci în piaţă care consideră Hidroelectrica cea mai valoroasă şi profitabilă companie a statului român. Suntem încântaţi şi apreciem votul de încredere dat de investitori pentru serviciile TradeVille, avem deja experienţa de aproape 3 decenii în a-i asista pe aceştia să subscrie gratuit la cele mai importante IPO-uri româneşti”, a declarat Miriam Andrei, director general TradeVille,

Potrivit sursei citate, valoarea estimată a Hidroelectrica este între 42,3 şi 50,4 miliarde lei, în funcţie de intervalul de preţ specificat în prospect, respectiv între 96 şi 114 lei/acţiune.

Perioada de subscriere se va încheia pe 4 iulie la ora 12:00, iar admiterea la tranzacţionare este estimată a începe pe 12 iulie. 17,39% din acţiunile pe care Fondul Proprietatea le are la Hidroelectrica vor fi scoase la vânzare.

Hidroelectrica este una dintre cele mai mari companii din România, deţinută în proporţie de 80% de statul român şi 20% de către Fondul Proprietatea. Compania produce şi furnizează energie electrică, pe care o generează prin intermediul celor 187 de hidrocentrale şi microcentrale pe care le administrează, şi din segmentul de energie eoliană.

„Suntem pregătiţi, atât din punct de vedere tehnic cât şi operaţional, să susţinem volumele extrem de ridicate din perioada următoare graţie investiţiilor semnificative pe care le-am făcut în ecosistemul tehnic TradeVille. Acest lucru ne conferă avantajul competitiv şi beneficiul primordial pentru clienţi: îi putem asista pe aceştia complet gratuit să subscrie la ceea ce poate fi cel mai mare IPO de pe BVB. De altfel, suntem gata de lansarea unui serviciu unic în peisajul de brokeraj în România, însă îl vom anunţă după încheierea listării Hidroelectrica”, a adăgat Miriam Andrei.

TradeVille este lider de piaţă în online trading, fiind prima companie din România care a dezvoltat o platformă de tranzacţionare online, ceea ce a consacrat-o că fiind singurul intermediar care, în ultimii zece ani, s-a menţinut în Top 10 al intermediarilor de retail de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi pe primele două poziţii în rândul caselor de brokeraj după cifra de afaceri.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, în şedinţa de joi, prospectul aferent ofertei publice de vânzare pentru un număr de până la 78.007.110 acţiuni, reprezentând 17,34% din numărul total al acţiunilor emise de Hidroelectrica, preţul de Ofertă fiind de 94 lei – 112 lei per acţiune, conform unui comunicat al ASF.

Oferta se va desfăşura pe perioada a 8 zile lucrătoare, în intervalul 23 iunie – 4 iulie 2023, şi este destinată atât segmentului de retail, cât şi investitorilor instituţionali.

După desfăşurarea ofertei publice de vânzare, societatea emitentă va finaliza demersurile începute şi se va adresa Bursei de Valori Bucureşti pentru obţinerea aprobării finale în vederea admiterii la tranzacţionare a acţiunilor emise.

Cu o cifră de afaceri de 9,12 miliarde de lei şi un profit de 4 miliarde de lei în 2022, Hidrolectrica este una dintre cele mai mari companii energetice din Europa de Sud-Est şi este cel mai mare producător de energie electrică din regiune. Compania este furnizor de electricitate pentru sute de mii de clienţi casnici şi industriali.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top