Asigurări

UNSAR: 24 milioane de euro, cele mai mari 50 de daune plătite companiilor în 2022

Cele mai mari 50 de despăgubiri achitate anul trecut de asiguratorii membri UNSAR în baza asigurărilor dedicate companiilor au însumat peste 117,3 milioane lei (23,8 milioane de euro), în creştere cu 9% faţă de valoarea din anul 2021, conform datelor colectate la nivelul asociaţiei, date marţi publicităţii.

Potrivit unui comunicat al UNSAR, 83% din valoarea acestor despăgubiri a fost achitată ca urmare a producerii riscului de incendiu, atingând o valoare de peste 97,7 milioane de lei, în creştere cu peste 31% faţă de valoarea achitată în 2021.

Diferenţa de 17% din valoarea despăgubirilor s-a plătit pentru acoperirea prejudiciilor cauzate terţelor persoane (8,4 milioane de lei), precum şi a celor rezultate din producerea următoarelor riscuri asigurate: fenomene meteo (4,3 milioane de lei), prăbuşiri/alunecări de teren (3,5 milioane de lei), explozii (2,5 milioane de lei) şi furturi (1 milion de lei).

Despăgubirile au fost achitate în contextul în care, din aproximativ 800.000 de firme care figurau cu situaţii financiare depuse la organele fiscale, în anul 2022 doar 125.000 de companii deţineau o asigurare de bunuri şi proprietăţi, 43.000 aveau o poliţă de răspundere civilă legală şi/sau profesională şi doar aproximativ 8.000 de companii aveau inclusă şi clauza de business interruption (BI) ataşată poliţei de bunuri şi proprietăţi.

Pentru a sublinia importanţa conştientizării riscurilor şi a prevenţiei acestora, UNSAR lansează o nouă ediţie a campaniei #BusinessSOS, în colaborare cu mai multe instituţii şi organizaţii.

„Fiecare antreprenor, indiferent de dimensiunea afacerii sau de sectorul economic în care activează, ar trebui să beneficieze de un plan anti-neprevăzut adecvat. Le suntem recunoscători tuturor instituţiilor şi organizaţiilor care susţin demersul #BusinessSOS”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

Campania are scopul de a furniza antreprenorilor informaţii relevante despre necesitatea unui plan anti-neprevăzut care poate oferi garanţia continuităţii unui business în diverse situaţii dificile, se precizează în comunicat.

„Având în vedere dinamica despăgubirilor plătite antreprenorilor – este mai mult decât evidentă importanţa deosebită a unui partener de asigurare în parcursul antreprenorial”, a afirmat Alina Bărbulescu, specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top