Actualitate

Vehiculele care depășesc greutatea de 3,5 tone, interzise în Piața Unirii!

Începând de astăzi, 28 martie a.c., circulația autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone este restricționată, în Piața Unirii. Conform noului plan de reglementare aprobat, mașinile mai sus menționate nu vor mai avea acces în centrul Capitalei, în perimetrul delimitat de următoarele artere: Bd. Mircea Vodă – Str. Sfânta Vineri – Calea Moșilor – Str. Colței – Str. Doamnei – Calea Victoriei – Bd. Națiunile Unite – Bd. Libertății – Bd. Regina Maria – Str. 11 Iunie – Bd. Mărășești. Exceptate de la această restricție sunt mijloacele de transport public aparținând STB, precum și autospecialele de intervenție în situații de urgență, conform unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 4.

Zona este semnalizată cu indicatoare de interzicere cu semnificațiile: „accesul interzis autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone cu adiționalul – cu excepția mijloacelor de transport public, STB” și „traseu de urmat pentru autovehiculele având masa mai mare de 3,5 tone”.

Măsura implementată a primit aviz din partea Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București și a Brigăzii Rutiere la începutul acestui an și vizează protejarea Planșeului Unirii, încadrat, conform celei mai recente expertize tehnice, în starea tehnică IV – nesatisfăcător.

Recomandarea specialiștilor privind restricționarea circulației rutiere a vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone în Piața Unirii a avut la bază și identificarea celor două tasări ale sistemului rutier, evidențiate în luna ianuarie a acestui an în zona Pasajului rutier Unirii (la intersecția bulevardelor Corneliu Coposu și I.C. Brătianu), precum și în zona Planșeului Unirii (la intersecția dintre Splaiul Independenței și strada Halelor).

Astfel, având în vedere noile restricții de circulație din zona Piața Unirii, conducătorii autovehiculelor sunt rugați să respecte întocmai semnificația indicatoarelor rutiere instalate pe arterele care delimitează perimetrul mai sus menționat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top