Tehnologie

Volkswagen a prezentat primele sale vehicule dotate cu un asistent vocal care integrează tehnologia ChatGPT

Foto: iStock

Volkswagen a prezentat luni primele sale vehicule dotate cu un asistent vocal care integrează tehnologia ChatGPT, la târgul de electronice CES din Las Vegas, acesta permiţând şoferilor care au căutat conţinut să îl acceseze în timpul conducerii, transmite Reuters.

Chatbot-ul, integrat printr-un parteneriat cu Cerence Inc, poate controla divertismentul în maşină şi poate răspunde la întrebări de cunoştinţe generale.

În viitor, ar putea conversa cu şoferii şi interacţiona în alte moduri, a spus producătorul auto într-un comunicat.

Volkswagen a declarat că este primul producător auto de volum care a făcut din această tehnologie o caracteristică standard în maşinile sale din segmentul compact.

GM a declarat în martie anul trecut că lucrează la un asistent personal virtual folosind modele AI aflate la baza ChatGPT.

Mercedes-Benz a desfăşurat un program de testare în iunie anul trecut, care a permis ca aproximativ 900.000 de vehicule care aveau sistemul ”MBUX” al producătorului auto să descarce ChatGPT, astfel încât utilizatorii să poată îndeplini în cele din urmă sarcini precum efectuarea rezervărilor pentru filme sau restaurante în timp ce se află la volan.

Cele mai recente știri

To Top