Tehnologie

Windows 11 va primi un update major pe 26 septembrie

Foto: iStock

Microsoft este pe punctul de a lansa unul dintre cele mai importante update-uri pentru Windows 11, un update care va aduce numeroase noutăţi şi îmbunătăţiri.

Update-ul Windows 11 23H2 va fi disponibil începând cu 26 septembrie, a anunţat Microsoft în cadrul evenimentului Surface de joi seara.

Acesta include o listă lungă de noutăţi, de la integrarea AI-ului din egida Copilot şi un File Explorer cu noi facilităţi, până la îmbunătăţirea aplicaţiei Paint, a mixerului audio şi, cu mare, mare întârziere, a suportului pentru arhive RAR şi 7-zip.

Windows Copilot va integra în Windows 11 funcţii de AI, care vor permite utilizatorilor ca, pe lângă întrebările pe care le pot adresa unui chatbot, să realizeze pe bază de comenzi inclusiv configurarea sistemului de operare sau lansarea aplicaţiilor.

Deloc de neglijat este şi upgrade-ul pe care managerul de fişiere File Explorer îl va primi. Acesta va oferi, în sfârşit, suport pentru tab-uri. Asemănătoare tab-urilor din browser-ele web, acestea vor permite deschiderea mai multor foldere în tab-uri separate, în locul unor ferestre separate.

Mixerul audio, funcţionalitatea responsabilă de configurarea sunetului din Windows, va primi şi el un mult întârziat upgrade, care va simplifica alegerea ieşirii audio şi configurarea volumului individual per aplicaţiei.

Aplicaţia Paint va oferi un mod întunecat de vizualizare şi, ulterior, va putea să lucreze cu layere şi va permite salvarea nivelului de transparenţă, ceea ce reprezintă un mare pas înainte pentru programul inclus de mulţi ani în Windows.

La fel de întârziat, dar binevenit, este şi suportul pentru arhive RAR şi 7-zip, pe care Microsoft îl aduce cu câteva zeci de ani mai târziu decât era aşteptat.

Cele mai recente știri

To Top